lejdi of the house

Archiwum: styczeń 2013

muffinki_banoffee_s3_big.jpg
ciastka: muffiny & co.

Muffinki banoffee

Wychodza pyszne, mocno wilgotne muffinki, zachowujace spokojnie swoje walory przynajmniej do nastepnego dnia.   Mam tylko dwie uwagi. Po pierwsze trzeba skoncentrowac sie przy nakladaniui ciasta do papilotek, bo metoda polegajaca na wmieszaniu karmelu do ciasta nie gwarantuje niestety rownomiernego rozlozenia slodyczy. A po drugie: jesli ktos, jak ja, jest wielkim amatorem karmelu, musi ni... czytaj dalej

muffinki_z_marmolada_hl_big.jpg
ciastka: muffiny & co.

Muffinki z marmoladą pomarańczową

Pyszne! Mokre i zwarte. Wbrew pozorom, i ilosci dodanego cukru (brazowego), niezbyt slodkie. Przetrwaly noc w stanie nienaruszonym i nadaly sie w sam raz na sniadanie. :)   Mialam tylko jeden, bardzo maly zreszta, moment rozczarowania: na zdjeciu w oryginalnym przepisie (BBC Good Food), po rozkrojeniu, widoczna byla piekna 'kieszonka' zawierajaca wylewajaca sie leniwie marmolade. Moja zostala... czytaj dalej