lejdi of the house

Wpisy z kategorii: KUCHENALIA

ciecierzyca.jpg
KUCHENALIA

Ciecierzyca...

Podbiła nasze serca kilka lat temu. I zaczęła pojawiać się regularnie na stołach codziennych i odświętnych. W postaci pasty hommos, curry, w sałatkach, czy z sosem pomidorowym, 'po bretońsku', jako alternatywa do znanej fasolki; albo jako upieczona przekaska... czytaj dalej

brukiew.jpg
KUCHENALIA

Brukiew...

Dziś staje się modna wśród poszukiwaczy utraconych smaków. Jednak warzywo to doceni nie tylko nasze podniebienie. Brukiew to źródło zdrowia, od lat cenione w medycynie ludowej. :) czytaj dalej

FIGI.jpg
KUCHENALIA

Figi...

Znakomite źródło włókna, pełne witamin i minerałów - figi, świeże i suszone, maja długa i wybitna historię. Uznane za zdrowy i uniwersalny składnik, moga dodać smaku wszelkim daniom... czytaj dalej

buraczki.jpg
KUCHENALIA

Buraczki...

Tak po prostu. Niedoceniane. Skromne. Czasami uwielbiane, czasami znienawidzone. Obecne w kuchni od zawsze... :) czytaj dalej